ref: refs/heads/v3.0

Taksit Ertelemeli Kredi 2023 Kampanyaları

2023 yılında taksit ertelemeli kredi kampanyaları devam ediyor. 3 ay veya 6 ay erteleme seçenekleriyle kredi taksitinizi öteleyebilir, nakit sıkışıklığınızda kredi borcunuzu daha uygun bir tarihe aktarabilirsiniz. Bu avantajlarla kredi alabileceğiniz bankalar yazımızda.

Taksit Ertelemeli Kredi 2023 Kampanyaları

Ödeme ertelemeli kredi veren birçok banka bulunmakta ve en az 3 ay olmak üzere taksit erteleme seçeneği sunulmaktadır. Taksit erteleme imkânı sunan bankalar müşterilerine esnek geri ödeme planı çıkarmaktadır ve rahat geri ödeme yapmalarını sağlamaktadır. Taksit erteleme seçeneğini ancak her banka tarafından sunulmayan bir özellik olup belirli bankalar dönem içinde ertelemeli taksit kampanyası başlatmaktadır. Bu neden ile kredi başvurusu yapmak isteyen müşterilerin bu kampanyaları yakından takip etmesi tavsiye edilmektedir. 3 ay geç ödemeli ya da aylık olarak taksit atlamalı kredi imkânı veren birçok banka bulunmaktadır.

Ertelemeli Kredi Nedir?

Ertelemeli kredi veren bankalar, borçların ertelenmesi için uygun alanı yaratan bankalardır. Bu bankaların faiz oranları farklılık göstermekte olup 3 aylık erteleme sırasında gecikme ücreti istemeyen bankalar da bulunmaktadır. Ertelemeli kredi veren bankaların kampanya şartlarına bağlı olarak özellikleri farklılık gösterebilmektedir.

Ertelemeli Kredi Süresi Nedir?

Ertelemeli kredi veren bankalar arasında Türkiye’de faaliyet gösteren birçok banka yer almaktadır. Ertelemeli kredi imkânı veren bankaların erteleme süreleri birbirlerine göre farklılık göstermektedir. Erteleme süreleri 1 ay, 3 ay, 6 ay ve daha üstü olmak üzere düzenlenebilmektedir. Günümüzde verilen bazı krediler 2 yıllık ertelemeli olarak da verilebilmektedir.

2 Yıl Geri Ödemesiz Kredi

2 yıl ertelemeli kredi veren tek banka Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankasıdır. Ziraat Bankası devlet desteği ile verdiği çiftçilere yönelik olan hayvancılık kredisinde vade uzunluğunu 7 yıl olarak belirlemiştir. İlk iki yıl ödeme almayan ve 2 yıllık erteleme imkânı sunan Ziraat Bankası, 5 yıl taksit ödeme seçeneği sunmaktadır. Bu 2 yıllık erteleme seçeneği başka krediler için geçerli olmayıp sadece hayvancılık kredisine özel bir avantajdır ve sadece çiftçiler yararlanabilmektedir. Bu neden ile ihtiyaç kredisi almak isteyen vatandaşlar bu imkandan yararlanamamaktadır.

3 Ay Ertelemeli Kredi

3 ay ertelemeli kredi 2020 yılında da verilmeye devam edilmektedir. Birçok banka tarafından sunulan ertelemeli kredi özelliğinden şartları yerine getiren her vatandaş yararlanabilmektedir. 2020 yılında da 3 ay ertelemeli kredi olanağı tanıyan bankalar olduğu gibi herhangi bir borç ya da taksit erteleme seçeneği sunmayan bankalar da bulunmaktadır. Bu bankalar aracılığı ile 3 aylık erteleme ile müşteriler rahat bir nefes alabilmekte ve borçlarını daha kolay ödeyebilmektedir.

Ertelemeli Kredi Dezavantajları

Ertelemeli kredinin dezavantajları da bulunmaktadır. Vade süresi genellikle 60 ay olarak belirlenmekte ancak 3 aylık geciktirmeler bu 60 aya dahil edilmektedir. Örneğin 48 aylık vade ile alınan bir ihtiyaç kredisi için 3 aylık gecikme özelliği de eklenmiştir. Banka tarafından her ne kadar vade 48 ay olarak gösterilse de asıl vade uzunluğu 45 ay olacaktır. Banka 45 ayın içerisine erteleme süresini de eklemektedir. Bu neden ile ödenecek miktar artmakta ve faiz oranı bu durumdan etkilenmektedir.

Ertelemeli Kredi Avantajları

Ertelemeli kredinin avantajları bulunmakta olup bu avantajlar aracılığı ile birçok vatandaş rahat ödeme yapabilmektedir. Rahat ödeme yapmak isteyen vatandaşlar erteleme imkânı veren bankaları tercih etmektedir. Erteleme seçeneği ile alınan krediler de her ne kadar ödenecek miktar daha yüksek olsa da gelir durumuna göre hareket edilmesi için de olanak tanınmaktadır. Borç erteleme seçeneği ile kişiler bazı dönemlerde aylık ya da 3 aylık erteleme yaparak esnek ödeme özelliğinden yararlanabilmektedir.

Eşit Taksitte Ödeme Yapmak ve Borç Ertelemek

Herhangi bir bankadan kredi alındığı zaman geri ödeme zamanı geldiğinde tüm borcun eşit taksitler ile ödenmesi beklenmektedir. Ancak eşit taksitler ile özellikle uzun dönem ödeme yapmak oldukça zor bir süreçtir. Bu neden ile bankalar 48 ile 60 ay arasında vade ile müşterilerine bir de borç erteleme şansı sunmaktadır. Borç erteleme şansından yararlanmak isteyen müşteriler bu bankaları tercih etmektedir.

Ertelemeli Kredi Hangi Kredi Türü İçin Veriliyor?

Ertelemeli kredi genellikle ihtiyaç kredisi için verilmektedir. Sıklıkla ihtiyaç kredisi için verilen ertelemeli kredi imkanından ihtiyaç kredisi başvurusu yapacak olan vatandaşlar yararlanabilmektedir. Taşıt ve konut kredisi için de ertelemeli kredi imkânı tanıyan bankalar bulunmaktadır. Bu imkandan yararlanmak için ise belli şartlara uyulması gerekmektedir.

Her Banka Ertelemeli Kredi Verir Mi?

Ertelemeli kredi vermeyen bankalar da bulunmaktadır. Her banka tarafından ertelemeli kredi verilmemektedir. Ertelemeli kredi almak isteyen vatandaşlar sadece ilgili konuda kampanya yürüten bankalara başvuru yapmaları gerekmektedir. Günümüzde birçok banka tarafından erteleme seçeneği sunulmakta ve hatta kampanya dahilinden çıkarılmakta ve kredi özelliği olarak lanse edilmektedir. Ancak ertelemeli kredi vermeyen bankalar da bulunmaktadır.

Ertelemeli Kredi Veren Bankalar 2020

Ertelemeli kredi veren bankalar listesinde birçok banka yer almaktadır. Bu bankalara yapılacak olan kredi başvurularında taksit erteleme seçeneği sunulmaktadır. Taksit erteleme seçeneği ile kredi veren bankalar şu şekildedir;

  • Akbank
  • QNB Finans Bankası
  • Türkiye İş Bankası
  • Ziraat Bankası
  • Vakıflar Bankası
  • Halk Bank
  • ING Bank
  • Alternatif Bank
  • Türkiye Ekonomi Bankası

Türkiye Ekonomi Bankası Taksit Ertelemeli Kredi

TEB taksit erteleme seçeneği sunan bir banka olarak hizmet vermektedir. TEB tarafından verilen birçok kredi türü için taksit erteleme yapılabilmektedir. Eşit taksitler ile borcun geri ödenmesini talep eden Türkiye Ekonomi Bankası 6 aya kadar taksit erteleme seçeneği sunmaktadır. Hem ihtiyaç kredisi için erteleme imkânı sunan banka hem de taşıt kredisine yönelik de erteleme seçeneği sunmaktadır.

Halk Bank Ertelemeli Kredi 2023

Halk Bankası taksit erteleme imkânı ile kredi veren bankalar arasında bulunmaktadır. Halk Bankası taksit erteleme seçeneği ile verdiği krediler de en fazla 2 aylık bir seçenek sunmaktadır. 2 aya kadar borç erteleme imkânı veren banka daha fazla erteleme yapılmasına izin vermemektedir. Ayrıca Halk bankası borç erteleme işlemini 50 bin Türk Lirasına kadar verdiği krediler için düzenlemektedir. 50 bin Türk Lirasından daha fazla miktarda alınan kredi için herhangi bir erteleme seçeneği sunmamaktadır.

Vakıflar Bankası Borç Erteleme 2023

Vakıfbank borç erteleme kredi özelliğini sadece emekli ve memurlara yönelik düzenlemektedir. Emekli ya da memur olmayan vatandaşlara borç erteleme şansı vermemektedir. 3 aylık dönemlerde borç erteleme ve ödeme imkânı veren Vakıflar Bankası bu özelliğinden sadece kendi müşterilerinin yararlanmasına izin vermektedir. Taksit erteleme için çekilen miktarın 90 bin Türk Lirasından daha düşük olması talep edilmektedir. 90 bin Türk Lirası üst limit olarak belirlenen bir miktardır ve 90 bin Türk Lirasına kadar olan kredi başvurularında emekli ve memurlar için 3 aylık borç erteleme yapabilmektedir.

QNB Finans Bankası 2023 Borç Erteleme

Finansbank taksit erteleme seçeneği sunan bir banka olarak hizmet vermektedir. Birçok banka gibi Finans Bankası da borç erteleme şansı sunmaktadır. 50 bin Türk Lirasına kadar alınan ihtiyaç kredileri için banka tarafından 3 aylık borç erteleme yapılabilmektedir. Ayrıca vade süresi ise bu durumda 33 ay olarak belirlenmektedir. Finans Bankası borç ertelemeli krediye SMS ile de başvuru yapılabilmektedir.

 

 

Yorumlar

  1. Aliosman dedi ki:

    3 ay ertelemeli ihtiyaçkredisi kulanmak istiyorum